Klimaatfestival Antwerpen werpt een cultureel-filosofische blik op klimaatverandering. Het festival belicht diverse aspecten van de klimaatproblematiek en stimuleert zo het denken én handelen.

De tweede editie van Klimaatfestival Antwerpen

Van woensdag 12 t.e.m. zondag 16 oktober 2022, kan je in Het Bos te Antwerpen terecht voor een uniek en prikkelend cultureel-filosofisch programma. Schrijf je alvast in op de nieuwsbrief van Troebel en volg het festival op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven. Het festival is volledig gratis. Wil je zeker zijn van een plekje? Reserveer tijdig!

Chaos

In de tweede editie van Klimaatfestival Antwerpen focussen we niet op orde, regelmaat of voorspelbaarheid, maar zoeken we de verwarring, oncontroleerbaarheid en verstrengeldheid op. We omarmen de chaos. Hoe gaan we om met de complexiteit van klimaatverandering? Waar zit de verwarring in de orde en regelmaat? Kan chaos een voedingsbodem voor verandering zijn?


Benieuwd naar hoe het al is geweest? Bekijk de foto's van de eerste festivaldagen! 

De organisatie

image
Julia Alegre Mouslim en Maïté de Haan (© Miles Fischler)

Wij zijn Julia Alegre Mouslim (zij/haar) en Maïté de Haan (zij/haar), twee jonge filosofen die het filosofisch platform Troebel hebben opgericht. Wij zijn de drijvende kracht achter Klimaatfestival Antwerpen. Voor de organisatie van het festival worden we ondersteund door onze stagiairs Nele De Maeyer & Raisa Vandamme. Verder werken we nauw samen met verschillende partners om het festival vorm te geven.