PODCASTS

In de voorbije maanden ontvingen we tal van interessante sprekers in onze studio. Op die manier zijn we zeker dat deze verhalen, ondanks Covid-19, tot bij jullie geraken.

Zo zorgen we samen voor een toegankelijke, gedeelde en groene toekomst.

image
Julia Alegre en Maïté de Haan (© Eileen Vancraenenbroeck)
Over de podcast

In de podcast ontrafelen filosofen Maïté de Haan en Julia Alegre verschillende aspecten van de klimaatproblematiek. Ze nodigen filosofen, kunstenaars, studenten, activisten, onderzoekers, ondernemers en tal van andere gasten uit om hun verhaal, onderzoek of ervaring te delen.

Wat kunnen we doen tegen de klimaatcrisis? Moeten we allemaal klimaatactivist worden? Welke rol spelen emoties in de weg naar een duurzame wereld? Helpt veganisme ons vooruit? Kunnen we de natuur dekoloniseren? En wat zeg je tegen een klimaatontkenner?

We landeren elke dinsdag en donderdag een nieuwe aflevering

Je kan de podcast beluisteren op Spotify, apple podcast of op je favoriete streaming platform. We lanceren elke dinsdag en donderdag een nieuwe aflevering. Vergeet je niet te abonneren om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen!

AFLEVERINGEN
image
Kaat Schiltz
image
Martha Claeys en Lotte Spreeuwenberg
Kaat Schiltz

Kaat Schiltz is muziekproducer/audio-engineer, visuele prutser en creatief manusje-van-alles. Naast het produceren en editen van podcasts speelt ze ook in de female-fronted electropunkgroep Sweats. Als grote liefhebber van alles DIY heeft ze altijd wel enkele projectjes aan de gang.

De podcast van Klimaatfestival Antwerpen werd door Kaat geproduceerd.

Kluwen

Martha Claeys en Lotte Spreeuwenberg zijn als onderzoekers verbonden aan de Universiteit van Antwerpen. Samen produceren en hosten ze de filosofische podcast ‘Kluwen’. 

Op vraag van Klimaatfestival Antwerpen maken Martha Claeys en Lotte Spreeuwenberg een aflevering over eco-racisme, de mythe van de groene economie en negatieve emoties.

Muziekstudio De Kiem

Muziek, daar draait het bij De Kiem om. In de oude administratieve vleugel van de fabriek heeft De Kiem wortel geschoten en kan je nu terecht voor al je muzikale projecten en aanverwanten. Naast de repetitieruimtes is er ook een opnamestudio gebouwd. Een grote liveroom met veel daglicht kijkt uit op de controleroom (met nóg meer daglicht). Hier is iedereen welkom om zijn of haar muzikale creaties in te blikken!

image