PRAKTISCH

Op deze pagina vind je alle praktische informatie over de eerste editie van Klimaatfestival Antwerpen.

Wat

Klimaatfestival Antwerpen is een 5-daags cultureel-filosofisch festival over klimaatverandering.

Klimaatfestival Antwerpen is een project van Troebel met steun van De Burgerbegroting van het district Antwerpen, 11.11.11, Het Bos, designstudio Catapult, muziekstudio De Kiem, Greenpeace, Het Hannah Arendt Instituut, productiehuis Mercator en de stad Antwerpen.

Waar en wanneer

Klimaatfestival Antwerpen vindt plaats van 14 t.e.m. 18 oktober 2020 in Het Bos.

Het Bos
Ankerrui 5-7
2000 Antwerpen

Naast het event in Het Bos heeft Klimaatfestival Antwerpen ook een digitaal luik bestaande uit een podcast en video-tutorials. Je kan de podcast beluisteren tijdens de Podcast Premières op het festival. Vanaf 20 oktober lanceren we elke dinsdag en donderdag een nieuwe aflevering,  te vinden op deze website en op je favoriete streaming platform. De video-tutorials komen tijdens het festival op deze website.

Klimaatfestival Antwerpen is corona-proof! We willen jullie even inlichten over ons Covid-19 beleid:

1) Het cultuurhuis Het Bos houdt rekening met de huidige Covid-19 maatregelen:

A) Keer terug naar huis als je je ziek voelt

B) Binnen is een mondmasker verplicht

C) Ontsmet je handen bij aankomst

D) Meld je aan bij het onthaal

E) Ga zitten op je toegewezen plaats. De bediening gebeurt aan tafel

F) Houd 1,5 m afstand

G) Beperk je verplaatsingen in Het Bos

H) Betaal indien mogelijk elektronisch/contactloos

2) Tijdens de activiteiten zitten of staan de bezoekers op een veilige afstand van elkaar. 

3) Er zullen telkens 3 vrijwilligers aanwezig zijn die ervoor zorgen dat alles corona-proof verloopt.

4)  Desinfecterende gel en extra mondmaskers zullen aanwezig zijn.

5) Het materiaal zal regelmatig ontsmet worden. 


Stay safe!


Reserveren en prijs

We werken voor bijna alle activiteiten met individuele reservaties. Alleen voor de tentoonstelling 'Bühne' en 'Ecolect: Word up!' en de installatie 'Ghost Nets' is inschrijven niet nodig. Reserveren kan vanaf woensdag 23 september om 12:00 uur en is, zoals alle activiteiten, volledig gratis.

Je kan per activiteit één ticket reserveren met hetzelfde e-mailadres. Per ticket heb je een naam en bijbehorend e-mailadres nodig. Zo hebben we per persoon de nodige gegevens voor Covid-19 contact tracing. 

Heb je een ticket besteld maar kan je toch niet komen? Laat het ons weten! Zo geef je andere mensen de kans om jouw plekje in te nemen.

image
Het Bos
Toegankelijkheid

Alle zalen van het festival en het toilet zijn rolstoeltoegankelijk. Heb je begeleiding of een doventolk nodig? Aarzel dan niet om ons aan te spreken op het festival of ons te contacteren via mail.

Pers

Wil je graag wat meer informatie over Klimaatfestival Antwerpen of een interview? Contacteer Maïté via mail of op het nummer 0475 87.18.49

Beeldmateriaal op het festival

Op het festival zal een fotograaf aanwezig zijn om het festival in beeld te brengen. Wil je niet gefotografeerd worden? Zeg dit dan even tegen onze fotograaf. Sta je op een van de gepubliceerde festivalfoto’s, maar wil je dit liever niet? Stuur dan een mailtje naar info@troebel.be. Voor meer informatie over persoonsgegevens, verwijzen we je door naar ons privacybeleid.

Eten op het festival

Donderdag 16 oktober kan je vanaf 18u tot 20u in de Boskeuken terecht om democratisch geprijsd (€ 6 - €15) vegetarisch voedsel te verorberen. 

De Boskeuken is een vegetarische keuken die wordt uitgebaat door wisselende kookgroepen of - mensen. Elke week serveert de Boskeuken u een vegetarisch menu of een dampend bord voedsel bereid door wekelijks wisselende handen.

Zondag 18 oktober moet je bij Otark Beakfast Club zijn voor een legendarisch ontbijt. Charlotte Koopman voedt al Antwerpse zondagsmagen sinds mensenheugenis en doet dat in samenwerking met een wisselende groep helpende handen. In Het Bos serveert ze elke zondag een smakelijk vegetarisch ontbijt geboetseerd met alles wat er gevonden wordt in Antwerpse buurtwinkels, markten en groenerandsplukboerderijen. Groepen groter dan 6 reserveren best hun plaatsje via otarkproductions@gmail.com. Ontbijten kan tussen 9u en 15u.

Smakelijk!

Andere vragen?

Zit je met een vraag over de inschrijvingen of over andere praktische zaken, stuur ons een mail en wij helpen je graag verder.