PRAKTISCH

Op deze pagina vind je alle praktische informatie over het festival. De pagina zal regelmatig geüpdate worden.

Wat

Klimaatfestival Antwerpen is een 5-daags cultureel-filosofisch festival over klimaatverandering. Klimaatfestival Antwerpen is een project van Troebel met steun van verschillende partners en sponsors.

Waar en wanneer

Klimaatfestival Antwerpen vindt plaats van woensdag 12 t.e.m. zondag 16 oktober 2022 in Het Bos.

Het Bos
Ankerrui 5-7
2000 Antwerpen

Naast het event in Het Bos heeft Klimaatfestival Antwerpen ook een digitaal luik bestaande uit een podcast. Je kan de podcast beluisteren op het festival. Daarna zal het tweede seizoen van de podcast online komen en beschikbaar zijn op je favoriete podcastapp. 

image
Het Bos
Overnachten in Antwerpen
Het festival duurt vijf dagen. Blijf je graag een nachtje (of meer) overnachten in Antwerpen om het festival ten volle te beleven. In de Stad zijn er verschillende mogelijkheden om te overnachten: van intieme boutique hotels, gezellige B&B’s tot sfeervolle campings. Voor ieder wat wils!
Gratis reserveren vanaf 19 september

We werken voor bijna alle activiteiten met individuele reservaties. Alleen voor de tentoonstelling 'Eco expo' en de podcast is inschrijven niet nodig. Reserveren kan vanaf maandag 19 september om 12:00 uur en is, zoals alle activiteiten, volledig gratis.

Heb je een ticket besteld maar kan je toch niet komen? Laat het ons weten! Zo geef je andere mensen de kans om jouw plekje in te nemen.

Eten op het festival: donderdag, zaterdag & zondag

Donderdag 13 oktober kan je vanaf 18u tot 20u in de Boskeuken terecht om democratisch geprijsd (€ 6 - €15) vegetarisch voedsel te verorberen. De Boskeuken is een vegetarische keuken die wordt uitgebaat door wisselende kookgroepen of - mensen. Elke week serveert de Boskeuken u een vegetarisch menu of een dampend bord voedsel bereid door wekelijks wisselende handen.

Zaterdagavond 15 oktober kan je terecht in de Bosbar voor een maaltijd geserveerd door Kleefkruid. Kleefkruid is een sociaal kookatelier waar geëxperimenteerd, geïnspireerd, gespeeld en gecreëerd wordt met en rond duurzaam eten. Duurzaamheid als optelsom van lokaal seizoensgeluk en gezellig samen tafelen. Zij koken voor jou een vegan maaltijd met veel kleur, geur en smaak en dit voor 13 euro. Reserveren kan via info@kleefkruid.com.

Zondag 16 oktober moet je bij Otark Beakfast Club zijn voor een legendarisch ontbijt. Charlotte Koopman voedt al Antwerpse zondagsmagen sinds mensenheugenis en doet dat in samenwerking met een wisselende groep helpende handen. In Het Bos serveert ze elke zondag een smakelijk vegetarisch ontbijt geboetseerd met alles wat er gevonden wordt in Antwerpse buurtwinkels, markten en groenerandsplukboerderijen. Groepen groter dan 6 reserveren best hun plaatsje via otarkproductions@gmail.com. Ontbijten kan tussen 9u en 15u.

Smakelijk!

Vrijwilliger worden?
Klimaatfestival Antwerpen zoekt nog vrijwilligers om het festival te promoten en in goede banen te leiden. Wil je ons graag een handje helpen en je schouders mee onder het project zetten? Meld je aan als vrijwilliger!
Toegankelijkheid

Alle zalen van het festival en het toilet zijn rolstoeltoegankelijk. Heb je begeleiding of een gebarentolk nodig? Aarzel dan niet om ons aan te spreken op het festival of ons te contacteren via mail.

Pers

Wil je graag wat meer informatie over Klimaatfestival Antwerpen of een interview? Contacteer Maïté via mail of op het nummer 0475 87.18.49

Beeldmateriaal op het festival

Op het festival zal een fotograaf aanwezig zijn om het festival in beeld te brengen. Wil je niet gefotografeerd worden? Zeg dit dan even tegen onze fotograaf. Sta je op een van de gepubliceerde festivalfoto’s, maar wil je dit liever niet? Stuur dan een mailtje naar info@troebel.be. Voor meer informatie over persoonsgegevens, verwijzen we je door naar ons privacybeleid.

Andere vragen?

Zit je met een vraag over de reserveringen of over andere praktische zaken, stuur ons een mail en wij helpen je graag verder.