Editie 2020:

Klimaatfestival Antwerpen werpt een cultureel-filosofische blik op klimaatverandering. Het festival belicht diverse aspecten van de klimaatproblematiek en stimuleert zo de verbeeldingskracht.  

Klimaatfestival Antwerpen (Corona-proof)

Klimaatfestival Antwerpen is Corona-proof. Lees hier alles over ons Covid-19 beleid.

Het centrale thema van het festival is “verbeelding”. Dit thema is geïnspireerd door filosofe en politiek denker Hannah Arendt. Arendt hechtte enorm veel belang aan de verbeelding bij het oordelen en het politiek handelen.

Dit festival verbeeldt de klimaatproblematiek door middel van artistieke creaties. Daarnaast tracht het festival verbeelding te stimuleren. Deze verbeelding is cruciaal voor het realiseren van een groene toekomst.

Hoe groter onze verbeeldingskracht, hoe meer perspectieven.

image

Zet alvast 14-18 oktober 2020 in je agenda want dan kan je 5 dagen lang in Het Bos en op ons digitale platform terecht voor een uniek en prikkelend programma. Laat je inspireren door films over klimaatactivisme en klimaatmigratie. Ontdek op de fototentoonstelling welke sporen we als mensen in het landschap achterlaten. Leer meer over activisme, klimaatracisme, circulaire economie en biodiversiteit via onze podcast. Volg een workshop over zaadbommen en bekijk vanuit je zetel een video-tutorial over kledingherstel.

Kortom, in dit festival word je uitgedaagd om samen een groene en sociale toekomst te realiseren, na te denken over de weg die we moeten inslaan, de handen uit de mouwen te steken, om te leren anders te leven.

Wie zijn wij?

image

Wij zijn Julia Alegre en Maïté de Haan, twee jonge filosofen met een passie voor filosofie en de wereld. Samen hebben wij Troebel opgericht. Met dit nieuw filosofisch platform willen we helderheid scheppen in een troebele wereld.

wo 14 okt 2020
do 15 okt 2020
vr 16 okt 2020
za 17 okt 2020
zo 18 okt 2020