Bijenrobots of zaadbommen? — Tak vzw

Moeten we binnenkort bijenrobots maken om het eco-systeem te redden? Of kunnen wij vandaag iets doen om de bestuivingscrisis te voorkomen?

In deze kinderworkshop leren we ‘zaadbommen’ maken: bommen vol bio-bloemenzaden die zorgen voor voedsel en een leefbare ruimte voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten. Insecten zijn immers essentieel voor ons ecosysteem. Niet alleen onze landbouwgewassen, maar ook onze biodiversiteit is van hen afhankelijk.Maar pesticiden, in combinatie met het verdwijnen van groene ruimtes en de verschraling van het voedsel dat deze dieren nodig hebben, zorgen voor een bestuivingscrisis. We hebben meer groen nodig in onze straten, ook in de stad. Kom mee zaadbommen maken uit oud papier en help de insecten overleven. De zaadbommen zijn makkelijk in te bewaren, zodat de zaadjes geplant kunnen worden zodra de lente van 2021 aanbreekt!

image

Wist je dat zaadbommen al in het oude Egypte gebruikt werden? De variant die wij vandaag de dag kennen is (her)uitgevonden door de Japanse bioloog, filosoof en natuurlijke landbouw pionier Masanobu Fukuoka.

Kinderworkshop

Deze workshop is voor kinderen vanaf 3 jaar en hun (groot)ouders. Eén inschrijving is voor 1 kindje + 1 (groot)ouder.

Video-tutorial

Kan je niet deelnemen aan deze workshop? Geen probleem! Klimaatfestival Antwerpen maakte samen met het het duurzaam productiehuis Mercator ook een video-tutorial van deze workshop. Deze tutorial kun je eenvoudig op onze website vinden. Zo zorgen we voor een toegankelijke, gedeelde en groene toekomst.

TAK vzw

TAK, Thuis vol Activiteiten voor Kinderen, creëert ontmoetingsplekjes waar je graag blijft ‘plekken’ en waar het niet erg is dat je kind niet op zijn stoel wil blijven ‘plekken’! TAK zet in op activiteiten die leuk zijn voor kind én (groot)ouders, en dat steeds zo duurzaam mogelijk. Denk aan workshops, lezingen, verantwoord koffieslurpen, én uren speelplezier! 

Workshop
Bijenrobots of zaadbommen?
Tak

zo 18 okt

14.00 u - 15.00 u

De garage
Het Bos
Ankerrui 5-7
2000 Antwerpen

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp