Kruispunten — Keesha Orts | Chihiro Geuzebroek | Tess Van Deynse

Podcast Première: 'Op het kruispunt tussen gender en klimaat', 'Kluwen x KfA: wat hebben klimaat en racisme met elkaar te maken?' en 'Klimaat en armoede: hoe toegankelijk is ecologisch leven?'

Tijdens het festival gaat de podcast van Klimaatfestival Antwerpen in première. We bundelden telkens 2 of 3 afleveringen die je voor de allereerste keer in Het Bos kan beluisteren. In deze Podcast Première luister je naar de afleveringen 'Op het kruispunt tussen gender en klimaat', 'Kluwen x KfA: wat hebben klimaat en racisme met elkaar te maken?' en 'Klimaat en armoede: hoe toegankelijk is ecologisch leven?'.

Nestel je op onze kussens en kom samen in de concertzaal naar de afleveringen luisteren. Erna kan je in de Bosbar iets gaan drinken, een tentoonstelling bekijken of aan een andere activiteit deelnemen.

Kruispunten

Wat heeft het klimaat te maken met racisme, seksisme en armoede? In deze afleveringen gaat het over de intersectie tussen klimaat en sociale rechtvaardigheid. 

Op welke manieren zijn vrouwen kwetsbaarder voor klimaatverandering? Volgens het ecofeminisme gaat de onderdrukking van vrouwen hand in hand met de onderdrukking van de natuur. Keesha Orts vertelt ons meer over de relatie tussen klimaat en seksisme. Ook andere vormen van ongelijkheid worden door de huidige klimaatcrisis versterkt. Chihiro Geuzenbroek neemt het kruispunt tussen klimaat en racisme onder de loep. Tenslotte luisteren we naar Tess van Deynse. Zij getuigt over de moeilijkheden om ecologisch te leven als kansarme vrouw van middelbare leeftijd. Wie heeft er toegang tot ecologische alternatieven? 

image

Keesha Orts

Keesha Orts studeert een master in Social and Cultural Anthropology aan de KU Leuven en is activiste bij Extinction Rebellion.

image

Chihiro Geuzebroek

Tijdens het festival gaat de podcast van Klimaatfestival Antwerpen in première. We bundelden telkens 2 of 3 afleveringen die je voor de allereerste keer in Het Bos kan beluisteren. In deze Podcast Première luister je naar de afleveringen 


Nestel je op onze kussens en kom samen in de concertzaal naar de afleveringen luisteren. Erna kan je in de Bosbar iets gaan drinken, een tentoonstelling bekijken of aan een andere activiteit deelnemen.

image

Tess Van Deynse

Tess Van Deynse is klimaatactiviste. In deze aflevering getuigt ze over autisme, armoede en ecologisch leven.

Podcast
Kruispunten
Keesha Orts | Chihiro Geuzebroek | Tess Van Deynse

zo 18 okt

14.00 u - 15.00 u

Concertzaal
Het Bos
Ankerrui 5-7
2000 Antwerpen

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp