Bühne (A Few Birds Are Going to Bring About the End of the World) — Catherine Lemblé en Frederik Willem Daem

Hoe verbeelden we de natuur in een steeds meer verstedelijkte en technologische wereld?

Voor de tentoonstelling Bühne lieten Lemblé en Daem zich inspireren door de romantische cultuurbeweging die tijdens de industriële revolutie ontstond. In een wereld die almaar verstedelijkte en meer machinaal werd, zochten de negentiende-eeuwse kunstenaars destijds heil in de natuur. Twee eeuwen later nemen Lemblé en Daem een soortgelijke beweging waar. Geconfronteerd met een samenleving waarvan technologische en digitale vooruitgang de speerpunten zijn, ontstaat een verlangen naar iets dat het individu overstijgt.
image
image

Bühne: het panorama van de natuur als een podium

Bühne toont de mens hunkerend naar zijn oorsprong en de natuur als een intermezzo in de drukke aktes van het leven: het panorama van de natuur als een podium. De mens is toeschouwer van een schouwspel. Een schouwspel dat de mens moet vermaken en ontroeren in diens drang naar datgene wat verloren lijkt te gaan.

image

Catherine Lemblé

Catherine Lemblé (1990) behaalde haar master in de fotografie in Luca School of Arts in Brussel. In de voorbije jaren stelde ze tentoon in binnen- en buitenland waaronder in De Bijloke, Recyclart en De Brakke Grond. In 2019 verscheen haar eerste fotoboek ‘Cabin Fever’. In haar werk richt ze haar blik op de immer veranderende verhouding tussen mens en natuur. 

Frederik Willem Daem

Frederik Willem Daem (1988) is een Brussels schrijver. Hij publiceerde de voorbije jaren onder anderen in The Literary Review, DW B, De Standaard, Das Magazin, De Morgen en Oogst, het kunstmagazine waarvan hij de oprichter was. In 2015 verscheen de kortverhalenbundel “Zelfs de vogels vallen” die bekroond werd met de Debuutprijs 2016. In 2020 volgde roman “Tekens van leven” die genomineerd is voor De Bronzen Uil. In de tussentijd maakte Daem geregeld uitstappen in andere kunstdisciplines met werk in de publieke ruimte in Leuven, De Brakke Grond, Kunstenfestival Watou of Het Bos. 

Tentoonstelling
Bühne
Catherine Lemblé & Frederik Willem Daem

zo 18 okt

10.00 u - 22.00 u

Grote expozaal
Het Bos
Ankerrui 5 - 7
2000 Antwerpen

Reserveren voor een activiteit kan vanaf 19 september om 12u

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp