Activisme! — Zomer Zonder Vliegen | Olave Nduwanje | Faiza Oulahsen

Podcast Première: 'Vliegen is voor vogels!', 'Helpt veganisme ons vooruit?' en 'Klimaatactivisme: over individuele en collectieve actie'

Tijdens het festival gaat de podcast van Klimaatfestival Antwerpen in première. We bundelden telkens 2 of 3 afleveringen die je voor de allereerste keer in Het Bos kan beluisteren. In deze Podcast Première luister je naar de afleveringen 'Vliegen is voor vogels!', 'Helpt veganisme ons vooruit?' en 'Klimaatactivisme: over individuele en collectieve actie'.

Nestel je op onze kussens en kom samen in de concertzaal naar de afleveringen luisteren. Erna kan je in de Bosbar iets gaan drinken, een tentoonstelling bekijken of aan een andere activiteit deelnemen.

Activisme!

Peter-Paul Vossepoel is gedreven door een geloof in een duurzame en rechtvaardige toekomst. Meestal roept hij door een megafoon vanaf de barricades, maar met Zomer Zonder Vliegen vertelt hij door de microfoon over de impact van vliegreizen op het klimaat. Hoeveel impact heeft een vliegreis op het klimaat? En wat zijn de alternatieven? Olave Nduwanje vertelt ons meer over veganisme. Maken individuele keuzes het verschil? Tenslotte luisteren we naar Faiza Oulahsen. Ze vertelt in deze aflevering over klimaatactivisme en sociale rechtvaardigheid. Wat kunnen we individueel en collectief doen om klimaatverandering tegen te gaan?

image

Peter Paul Vossepoel

Peter Paul Vossepoel is een van de oprichters van Zomer Zonder Vliegen. Zomer Zonder Vliegen is een campagne die een groter bewustzijn wil creëren over de impact van vliegreizen en je wil uitdagen de alternatieven te herontdekken. Daarnaast vragen ze aan de politiek om de nodige stappen te nemen om de luchtvaart in te perken.

image

Olave Nduwanje

Olave Nduwanje (Burundi) identificeert zich als non-binaire trans-femme (zij/haar). Ze is schrijfster, jurist en activist (anti-racisme, LHBTIA+ rechten, anti-kapitalisme, anti-ecocide, etc.). Ze is een van de auteurs uit "ZWART – Afro- Europese literatuur uit de Lage Landen" (2018), "De Goede Immigrant" (2020) en "Being imposed upon" (2020). Ze is sinds 2019 gevestigd in Brussel.

image

Faiza Oulahsen

Faiza Oulahsen strijdt als programmadirecteur klimaat en energie bij Greenpeace op allerlei manieren tegen klimaatverandering. Vaak op de achtergrond door te lobbyen, internationale klimaatconferenties te volgen en publiekscampagnes te organiseren. Soms op de voorgrond, met tv-optredens en spraakmakende acties. In 2013 kostte de strijd tegen olieboringen in het Noordpoolgebied haar tijdelijk haar vrijheid. Na een actie bij een boorplatform van Russisch olie- en gasbedrijf Gazprom werd ze twee maanden opgesloten in een Russische cel. Faiza trad in 2011 aan bij Greenpeace als een van de jongste campagneleiders van de internationale organisatie ooit. Daarvoor studeerde ze Politicologie en Internationale Betrekkingen. 

Podcast
Activisme!
Zomer Zonder Vliegen | Olave Nduwanje | Faiza Oulahsen

zo 18 okt

17.00 u - 18.00 u

Concertzaal
Het Bos
Ankerrui 5-7
2000 Antwerpen

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp