Ecolect: Word up! — De Veerman

Wat als tijden veranderen en taal tekortschiet? Wat als de woorden om je uit te drukken nog niet bestaan?

De Veerman en het Kaaitheater gingen met Brusselse jongeren op zoek naar woorden om het heden te beschrijven. Uit deze workshops ontstond een Klimaatwoordenboek voor de eenentwintigste eeuw, dat uiting geeft aan emoties en frustraties rond de huidige klimaatcrisis. De jongeren zelf doopten deze groep woorden tot het ‘Ecolect’: een nieuwe, eigen taal om over ecologie te praten.

Op 30 september 2020 organiseert De Veerman deze workshop met Antwerpse jongeren voor Klimaatfestival Antwerpen. Tijdens de tentoonstelling op het festival kan je ontdekken hoe zij naar onze veranderende wereld kijken. 


image

Workshop over taal en klimaat 30 september in de Zomerfabriek

Ken jij de woorden luchtzucht, klimaaterfenis of trumpen al? Denk je graag na over de kracht van onze taal en hoe je zelf een positieve impact kan hebben op ons klimaat? Dan is deze workshop zeker iets voor jou! Filosofeer samen met andere jongeren over nieuwe woorden die jouw mening rond de huidige klimaatcrisis tot uiting brengen. Werk mee aan een nieuw 'ecolect' dat tentoongesteld zal worden tijdens het Klimaatfestival Antwerpen in oktober. 

Inschrijven voor deze workshop kan via de Zomerfabriek.

De Veerman

De Veerman is een kunstenorganisatie die zich richt op educatie en participatie. Het is een artistieke haven waar uit liefde voor en rotsvast geloof in de kunsten mensen worden uitgedaagd en gestimuleerd om andere oevers te verkennen.

Het kaaitheater

Het Kaaitheater is een podium voor dans, theater, performance, muziek en debat, verankerd in Brussel en met de blik op de wereld gericht.

Tentoonstelling
Ecolect: Word up!
De Veerman

zo 18 okt

10.00 u - 22.00 u

Kleine expozaal
Het Bos
Ankerrui 5 - 7
2000 Antwerpen

Reserveren voor een activiteit kan vanaf 19 september om 12u

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp