Duurzaamheid in disciplines — Andrea Bos & Joke Blò | Nele Kempenaers | Jonathan van Hemelrijck & Bastiaan Lochs

Podcast Première: 'Geef je kleren nieuw leven!', 'Duurzaam ontwerpen: wat is CO2-uitstoot van een website?' en 'Duurzaam ondernemen: een zoektocht'

Tijdens het festival gaat de podcast van Klimaatfestival Antwerpen in première. We bundelden telkens 2 of 3 afleveringen die je voor de allereerste keer in Het Bos kan beluisteren. In deze Podcast Première luister je naar de afleveringen 'Geef je kleren nieuw leven!', 'Duurzaam ontwerpen: wat is CO2-uitstoot van een website?' en 'Duurzaam ondernemen: een zoektocht'.

Nestel je op onze kussens en kom samen in de concertzaal naar de afleveringen luisteren. Erna kan je in de Bosbar iets gaan drinken, een tentoonstelling bekijken of aan een andere activiteit deelnemen.

Duurzaamheid in disciplines

Is het mogelijk om elke sector duurzaam maken? In deze afleveringen hebben we het over kleding, filmproductie en grafische vormgeving. Niet meteen sectoren waarbij we denken ‘aha, duurzaamheid!’. Maar de verhalen in deze afleveringen vertellen iets anders. Hoe kunnen we op een andere, duurzame manier omgaan met kleding? Wat is de milieu-impact van een website? Hoe maak je een groene film?

image
image

Andrea Bos en Joke Blò

Andrea Bos en Joke Blò werken samen aan Project_dubbel, een creatieve ontmoetingsplek voor kledingmakers. Project Dubbel wil een verantwoord alternatief geven op de fast-fashion industrie. Met hun organisatie laten ze de vele mogelijkheden van recycleren en upcyclen zien, werken ze aan multi-functionele kledij, experimenteren ze met een kledingbibliotheek en komen ze samen om de dialoog tussen makers en consumenten te voeren. 

image

Nele Kempenaers

Nele Kempenaers is grafisch ontwerper met een duurzame missie. Met haar project wilt ze een invulling geven aan het vraagstuk: ‘hoe kan grafisch ontwerp duurzaam zijn?’.

image
image

Jonathan Van Hemelrijck & Bastiaan Lochs

Jonathan Van Hemelrijck en Bastiaan Lochs zijn twee Antwerpse filmmakers. Samen hebben ze Mercator opgericht: een nieuw, Antwerps én duurzaam productiehuis

Podcast
Duurzaamheid in disciplines
Andrea Bos & Joke Blò | Nele Kempenaers | Jonathan van Hemelrijck & Bastiaan Lochs

wo 14 okt

16.00 u - 17.00 u

Concertzaal
Het Bos
Ankerrui 5-7
2000 Antwerpen

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp