Filosofie en literatuur — Geert van Eekert | Barbara De Coninck

Podcast Première

Tijdens het festival gaat de podcast van Klimaatfestival Antwerpen in première. We bundelden telkens 2 of 3 afleveringen die je voor de allereerste keer in Het Bos kan beluisteren. In deze Podcast Première luister je naar de afleveringen 'Hoe zet je mensen aan tot handelen' en 'Shetland Blues'.

Nestel je op onze kussens en kom samen in de concertzaal naar de afleveringen luisteren. Erna kan je in de Bosbar iets gaan drinken, een tentoonstelling bekijken of aan een andere activiteit deelnemen.

Filosofie en literatuur

Hoe zet je mensen aan tot handelen? Professor Geert Van Eekert vertelt over politiek handelen, denkbeelden en Hannah Arendt. Kan literatuur bijdragen aan een groene toekomst? Auteur Barbara de Coninck leest haar kortverhaal over biodiversiteit voor.

Geert Van Eekert

Geert van Eekert is professor in de filosofie aan de Universiteit van Antwerpen. Hier geeft hij colleges over onder meer Hannah Arendt, Immanuel Kant, metafysica en de geschiedenis van filosofie.


image

Barbara De Coninck

Barbara De Coninck is eco-feministe en auteur van het boek “De Staartpen van de Vuurvogel. Over vogels, rituelen en rouw”, uitgegeven door Academia Press (2018) in de reeks 'Karakters'. Een pamflet dat oproept tot meer aandacht voor het (wilde) vogelleven.

Podcast
Filosofie & literatuur
Geert van Eekert | Barbara De Coninck

wo 14 okt

14.00 u - 15.00 u

Concertzaal
Het Bos
Ankerrui 5-7
2000 Antwerpen

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp