La Bestia del Clima met nabespreking — Lennert en Quinten Prinsen

De titel ‘Bestia del Clima’ verwijst ‘naar het vernietigende, beestachtig effect dat het klimaat kan hebben op mensen, vaak de zwakkeren in onze samenleving’, zegt regisseur Quinten Prinsen in MO Magazine.

De documentaire “La Bestia Del Clima” speelt zich af in Corridor Seco, een regio in Guatemala. Dit driedelige verhaal legt de impact die de klimaatverandering heeft op gemeenschappen bloot. De film toont hoe een grote karavaan vluchtelingen zich een weg baant richting de Verenigde Staten van Amerika.

image
image

‘Klimaatvluchteling’ is nog steeds geen erkend statuut. Bestaan er dan geen klimaatvluchtelingen voor de wet?

Met een gevoelig en artistiek oog wordt getoond op welke manier mensen door deze gebeurtenis worden beïnvloed, en hoe vele landbouwers door een stijgende voedselonzekerheid gedreven worden tot migratie.

Nabespreking

Na de filmvertoning volgt er een nabespreking. Lennert Prinsen de producer van de film en medeoprichter Ecoprins gaat in gesprek met Flor Didden, 11.11.11 beleidsmedewerker migratie. Anke Verschueren verzorgt de moderatie.

image

Lennert en Quinten Prinsen

De broers Lennert en Quinten Prinsen brachten onder de naam Ecoprins hun documentaire ‘Bestia del Clima’ uit. Op hun reizen in Noord- en Centraal Amerika graven ze naar inspirerende verhalen van mensen die geraakt zijn door de klimaatcrisis. Samen zoeken ze naar een andere manier om de verhouding tussen mensen en natuur vorm te geven.

image

Film
La Bestia del Clima (+ inleiding en nabespreking)
Lennert & Quinten Prinsen

do 15 okt

20.30 u - 22.00 u

Concertzaal
Het Bos
Ankerrui 5-7
2000 Antwerpen

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp