De toekomst van energie en economie — Anneleen Kenis | Schooldakrevolutie

Podcast Première: 'Kluwen x KfA: de mythe van de groene economie' en 'Schooldakrevolutie: over onderwijs en energie'

Tijdens het festival gaat de podcast van Klimaatfestival Antwerpen in première. We bundelden telkens 2 of 3 afleveringen die je voor de allereerste keer in Het Bos kan beluisteren. In deze Podcast Première luister je naar de afleveringen 'Kluwen x KfA: de mythe van de groene economie' en 'Schooldakrevolutie: over onderwijs en energie'.

Nestel je op onze kussens en kom samen in de concertzaal naar de afleveringen luisteren. Erna kan je in de Bosbar iets gaan drinken, een tentoonstelling bekijken of aan een andere activiteit deelnemen.

De toekomst van energie en economie

In deze afleveringen gaat het over de energie en economie van de toekomst. Leidt duurzaam consumeren tot een groene toekomst? Of zijn er meer diepgaande veranderingen nodig? En welke rol spelen kinderen in de transitie naar een groene toekomst? Anneleen Kenis weerlegt de mythe van de groene economie. Anne Slabbekoorn en Hans Schut van Schooldakrevolutie vertellen waarom ze zonnepanelen op schooldaken plaatsen en hoe ze hierbij kinderen betrekken.

Anneleen Kenis

Anneleen Kenis is als onderzoekster verbonden aan het departement aard- en omgevingswetenschappen van de KU Leuven. Samen met Matthias Lievens schreef ze “De mythe van de groene economie.” Ze zet zich actief in om die mythe te ontkrachten, door middel van zowel academisch onderzoek, als opiniestukken en artikels in de media.

image

Schooldakrevolutie

Schooldakrevolutie streeft naar een Nederland waarin alle kinderen leren op én over zonne-energie van eigen schooldak. Ze zijn aanjager van deze missie, zetten de juiste partijen met elkaar aan tafel en begeleiden schoolbesturen met de installatie van zonnepanelen. Groene energie moet beschikbaar zijn voor iedereen en via duurzame scholen maken alle kinderen kennis met schone energie. 

Podcast
De toekomst van energie en economie
Anneleen Kenis | Schooldakrevolutie

do 15 okt

17.30 u - 18.30 u

Concertzaal
Het Bos
Ankerrui 5-7
2000 Antwerpen

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp