Welvaartsmachine — Rooftoptiger

Wereldleider of activist? Dit zijn de twee paden die u kunt bewandelen in deze welvaartssimulator. Get rich and thrive or fight the power? Welk pad zou jij kiezen?

In de Welvaartsmachine kan je twee paden kiezen: wereldleider of activist? 

Als fictieve wereldleider ga je op zoek naar manieren om de wereld te voorzien van economische welvaart. Wat is er voor nodig en hoe snel brengt het iets op? De simulator helpt je op weg. In je zoektocht word je bijgestaan door mensen met kennis van zaken. 

Als activist word je via je medespeler, omstaande acteurs en skype-gesprekken met echte activisten begeleid doorheen je individuele tocht. Je ontdekt de keerzijde van snelle welvaart en komt op voor je rechten.

Een interactieve machine geïnspireerd op klimaatverandering

Beide partijen kunnen in de simulator hun stem laten gelden. Elke stem is een stapje dichter naar de bewustwording rond klimaatverantwoordelijkheid. Kom te weten wat jij kan betekenen.

Rooftoptiger

Rooftoptiger is een Antwerps co-creatief kunstenaarscollectief dat utopisch geïnspireerde installaties bouwt, als kritische beschouwing van hedendaagse thema’s. Rooftoptiger werkt met recuperatiematerialen, gevonden in de omgeving van de tijdelijke werkplekken. De installaties zijn verwonderlijke, mobiele, locatie-specifieke scenografieën waarin de afstand tussen maker en publiek vervaagt en de intense ontmoeting tussen beiden centraal staat. Ze verleiden publiek, bewoners en bezoekers en dagen hen uit om actie te ondernemen als speelse en kritische ontwerpers van hun eigen buurt. De Rooftoptiger-installaties spelen in op de frictie tussen beeldende kunst en performance. Ze mixen of herinterpreteren de spelregels van beide disciplines.

Installatie
Welvaartsmachine
Rooftoptiger

za 17 okt

13.30 u - 17.00 u

De garage
Het Bos
Ankerrui 5-7
2000 Antwerpen

Reserveren voor een activiteit kan vanaf 19 september om 12u

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp