Het grotere plaatje — Kristien Hens | Koen Wynants | Wendy Wuyts

Podcast Première: 'Natuur versus cultuur: een valse tegenstelling?', 'Commons: een gedeelde toekomst?' en 'Circulaire economie: wat kunnen we leren van de natuur?'

Tijdens het festival gaat de podcast van Klimaatfestival Antwerpen in première. We bundelden telkens 2 of 3 afleveringen die je voor de allereerste keer in Het Bos kan beluisteren. In deze Podcast Première luister je naar de afleveringen 'Natuur versus cultuur: een valse tegenstelling?', 'Commons: een gedeelde toekomst?' en 'Circulaire economie: wat kunnen we leren van de natuur?'.

Nestel je op onze kussens en kom samen in de concertzaal naar de afleveringen luisteren. Erna kan je in de Bosbar iets gaan drinken, een tentoonstelling bekijken of aan een andere activiteit deelnemen.

Het grotere plaatje

In deze afleveringen zoomen we uit. We kijken naar ‘het grotere plaatje’: we staan stil bij de menselijke natuur, ontdekken de kracht van collectiviteit en leren meer over circulaire economie. Kristien Hens gaat als bio-ethicus dieper in op de verwevenheid tussen cultuur en natuur. Koen Wynants vertelt ons over burgercollectieven en commons. Hoe verenigen we de buurt? Wendy Wuyts gaat tenslotte in op biomimicry, industriële ecologie en circulaire economie. Wat kunnen we leren van circulaire economie? 

image

Kristien Hens

Kristien Hens is bio-ethicus aan de Universiteit van Antwerpen. Ze houdt zich bezig met vragen rond (epi)genetica en concepten van biologie. Momenteel werkt ze met haar team aan het project NeuroEpigenEthics. Met dit project onderzoeken ze de verwevenheid tussen biologie en verantwoordelijkheid.

image

Koen Wynants

Koen Wynants is al jaren actief bij diverse burgercollectieven (o.a. Antwerpen aan't woord, Fundament 2060, Verborgen Kloostertuin, ...). Hij richtte eind 2017 Commons Lab Antwerpen vzw op. Commons Lab beschouwt commonsgerichte initiatieven als dé nieuwe wegwijzers in de 21ste eeuw: ze zijn open, duurzaam, fair en democratisch.

image

Wendy Wuyts

Wendy Wuyts werkt in Japan aan een doctoraat over circulaire economie. Daarnaast is Wendy blogger voor Mo* magazine en auteur het boek “Als Meubels Konden Spreken”.

Podcast
Het grotere plaatje
Kristien Hens | Koen Wynants | Wendy Wuyts

vr 16 okt

18.00 u - 19.00 u

Concertzaal
Het Bos
Ankerrui 5-7
2000 Antwerpen

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp