To Become Liquid Again — Lotte Dodion en Adriaan de Roover

Hoe verhouden we ons tot de natuur? Is de mens deel van de natuur of is de mens hoeder van de natuur?

Natuurgeluiden, tekstlagen, stemklanken en een snuifje sjamanisme: met een bezwerende soundscape proberen Adriaan de Roover en Lotte Dodion het verloren contact tussen mens en natuur te herstellen. In deze performance zoeken ze de grens op tussen meditatie en massahypnose.

image

Lotte Dodion

Lotte Dodion (1987) is dichter en maker. Haar debuutbundel ‘Kanonnenvlees’ (Uitgeverij Atlas Contact) is intussen aan zijn zesde druk toe. Een selectie van haar werk werd vertaald naar het Frans, Turks en Arabisch. Dodion won heel wat (inter)nationale literaire prijzen en trad op op o.a. Crossing Border, de Nacht van de Poëzie, Theater aan Zee, de Gentse Feesten, Incubate en Lowlands. Samen met muzikante Chantal Acda toert ze met ‘Nu Nog Even Niet’, een intimistische muzikale voorstelling op basis van haar gedichten.

image

Adriaan de Roover

Adriaan de Roover (1990) maakt sfeervolle en betoverende elektronica. Als Oaktree en onder zijn eigen naam bracht de muzikant verschillende releases uit waarmee hij onder andere op de steun van BBC6, Worldwide.fm, Klara en Studio Brussel kon rekenen. Hij was onder andere in residentie bij Ancienne Belgique, en speelde met zijn live band op festivals als Pukkelpop en Gent Jazz. Daarnaast werkte hij aan klank voor installaties, dans en documentaire.

Performance
To Become Liquid Again
Lotte Dodion en Adriaan de Roover

vr 16 okt

21.00 u - 21.30 u

22.00 u - 22.30 u

Concertzaal
Het Bos
Ankerrui 5-7
2000 Antwerpen

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp