Hoop, sociale rechtvaardigheid & communicatie: sociale wetenschappen en de klimaatcrisis

Wat is de rol van sociale wetenschappers in de klimaatproblematiek?

In deze talk gaan drie sociale wetenschappers van de Universiteit Antwerpen in dialoog met elkaar en met het publiek over enkele controversiële stellingen. Wat is de plaats van hoop in een epoch van klimaatverandering en milieu destructie? Hoe zetten we stappen naar een sociaal en rechtvaardig klimaatbeleid? En wat is het belang van communicatie in het klimaatdebat?
image
Roseline (Roos) van Gogh
image
Ewoud Vandepitte

Roseline (Roos) van Gogh

Roseline (Roos) van Gogh (zij/haar) is onderwijsassistent en doctoraatsstudent binnen het departement Communicatiewetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Als doctoraatsstudent maakt ze deel uit van de onderzoeksgroep Media & ICT in Organisaties en Samenleving (MIOS). Haar huidige onderzoeksinteresses omvatten o.a. social marketing, duurzaam en ethisch consumentengedrag, social media influencer marketing en persuasieve online communicatietechnieken.

Ewoud Vandepitte

Ewoud Vandepitte (hij/hem) is als doctoraatsstudent verbonden aan het centrum voor onderzoek naar ecologische en sociale verandering (CRESC) van de UAntwerpen. Ewoud doet onderzoek naar de dynamieken van hoop in de opkomende klimaatrechtvaardigheidsbeweging.
image
Josefine Vanhille

Josefine Vanhille

Josefine Vanhille (zij/haar) werkt bij het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck (CSB) aan de UAntwerpen, en onderzoekt in haar doctoraat de link tussen klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Ze beargumenteert hun verwevenheid zowel in de probleemanalyse als in de aanpak ervan.

Honger na de activiteit?

Na deze activiteit kan je in de Boskeuken terecht om democratisch geprijsd vegetarisch voedsel te verorberen. Meer informatie op onze pagina ‘praktisch’.

Talk
Hoop, sociale rechtvaardigheid & communicatie: sociale wetenschappen en de klimaatcrisis
Roseline van Gogh, Ewoud Vandepitte & Josefine Vanhille

i.s.m. UAntwerpen Climate Team

do 13 okt

18.00 u - 19.30 u

Theaterzaal (Het Bos, Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen)

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp