Upcycling: geef je oude kleren nieuw leven! — Boslabs & Project Dubbel

Wat betekent ‘upcyclen’? Wil je graag leren hoe je je oude kleren een nieuw leven geeft?

In deze jongerenworkshop gaan we aan de slag met versleten en afgedankte kleren. Andrea Bos van Project Dubbel leert ons hoe we kleding kunnen recycleren en herwaarderen. Aan de hand van haar ervaring én haar video-tutorials leren we een oude jeans een nieuwe look te geven, van afgedankte t-shirts herbruikbare zakjes te maken en oude kleren ecologisch te verven.

image

Jongerenworkshop

Deze workshop is voor jongeren van 12 tot 20 jaar.

video-tutorials

Kan je niet deelnemen aan deze workshop? Geen probleem! Klimaatfestival Antwerpen maakte samen met het het duurzaam productiehuis Mercator ook een video-tutorial van deze workshop. Deze tutorial kun je eenvoudig op onze website vinden. Zo zorgen we voor een toegankelijke, gedeelde en groene toekomst.
image

Boslabs

Boslabs is een creatief atelier voor jongeren in het centrum van Antwerpen. Op woensdagnamiddagen kunnen jongeren hier terecht voor spontane, verbindende en creatieve workshops.

image

Project Dubbel

Andrea Bos is de oprichter van Project Dubbel, een creatieve ontmoetingsplek voor kledingmakers. Project Dubbel wil een verantwoord alternatief geven voor de fast-fashion industrie. Ze laten de vele mogelijkheden van recycleren en upcyclen zien, werken aan multi-functionele kledij, experimenteren met een kledingbibliotheek en komen samen om de dialoog tussen makers en consumenten te voeren.

Workshop
Upcycling: geef je oude kleren nieuw leven!
Boslabs & Project Dubbel

wo 14 okt

13.00 u - 16.00 u

De garage
Het Bos
Ankerrui 5-7
2000 Antwerpen

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp