Singing truth to power: everyday activism in songs — Ruth-Marie

Met dreunende bassen, dromerige synths en naakte lyrics, neemt dit optreden je mee tot in de diepste put van klimaat- en natuurontwrichting, om er dan samen weer uit te klimmen met dromen van een andere wereld. 

De muziek vertelt enerzijds Ruth-Marie haar intieme zoektocht naar balans en zingeving in een chaotische wereld van klimaat- en natuurontwrichting. Hoe kan je zinvol leven in een wereld die op ontploffen staat?  Hoe word je activist, en is dat niet gevaarlijk? Anderzijds kaart de muziek de absurditeiten van ons systeem aan die klimaatactie in de weg staan. Patenten op eeuwenoude zaden, de rat-race economie die mensen uitperst, het uitmoorden van prachtige levensvormen, de genadeloosheid voor mensen onderaan de sociale ladder.

Voor het Klimaatfestival brengen ze een selectie van nummers rond de klimaatproblematieken en heel de emotionele rollercoaster van die ontwrichting. Deze nummers worden aan elkaar gewoven met soundscapes en de verhalen van frontvrouw Ruth-Marie over haar eigen klimaatactivisme en de zoektocht naar betekenis. 

Droom weg en word wakker, er is nog zo veel moois dat we kunnen redden.

Ruth-Marie

Ruth-Marie (zij/haar) is een kersverse electronische indie-pop band rond de singer-songwriter Ruth-Marie, samen met bassist/gitarist Menno Buggenhout en drummer Mathias Ghesquière. De muziek brengt een verrassende mix van maatschappijkritiek en intimiteit in een heerlijk badje van vocale loops, psychedelische synths, dragende bassen en stuwende beats. 

Concert
Singing truth to power: everyday activism in songs
Ruth-Marie

zo 16 okt

18.00 u - 19.00 u

Bosbar

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp