Ant-i- death spiral — Nikkel & Tin

You’ve got no choice but to dance, in a spiral of ants

In de performance 'The Ant-i Death Spiral' nemen Nikkel en Tin de toeschouwer mee in de wereld van de mieren en hun cirkelvormige, doch dodelijke dans: de Ant Death Spiral. 

Mieren zijn sociale wezens, heel hun leven bewegen ze door het landschap met als doel: hun kolonie in leven houden. Deze bijna blinde dieren zijn afhankelijk van de geuren die hun tentakels opvangen, zo vinden en volgen ze elkaar. Zo ontstaat soms een 'Ant Death Spiral', een fenomeen waarbij een groep mieren losgekoppeld geraakt van hun kolonie, degene voor hen begint te volgen en zo in een continue spiraal terechtkomt. Ze herhalen steeds dezelfde cirkelbeweging en wandelen zonder ooit ergens toe te komen. Een fenomeen waarbij mieren door hun samenwerkende kracht, zullen dansen tot ze er letterlijk bij neervallen. 

Door de ritmes en patronen en texturen van de mieren te bestuderen, zonder hen te willen controleren, kan de mens zijn zintuigen prikkelen om nieuwe bewegingen te ontdekken. Door op zo'n lichamelijke manier van de mieren te leren, wordt een poging gedaan om een stem te schenken aan hun wereld. Door de vervlechting van beweging en een live geluidspel ontstaat een ontmoeting tussen mier en mens, leven en dood, en twee ademende wezens op het podium.

Nikkel & Tin

'Nikkel & Tin' is een vervlochten performanceduo uit Gent, belichaamd door Ester Bosschaert Devroe en Lore Duvivier. Het zijn kruipers, voelers, gravers, ruikers en zot van de suiker verscholen in de groeven van het voetpad. De liefde voor theater en ecologie bracht hen samen en nu dartelen ze in de tussenruimte waar ze zoeken naar verbindingen tussen vergetelheden. Dit uit zich in visuele veldonderzoeken, fysieke performances en experimentele geluidsinstallaties. 
image

Ester Bosschaert Devroe

Ester Bosschaert Devroe (die/hun) is performer en visueel maker. Die behaalde hun master Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Gent met een focus op 'de boom als choreograaf'. Momenteel volgt die de opleiding Mixed Media aan Luca School of Arts waar die een eeuwige verdwaler is, steeds op zoek naar verbindingen met mens, boom, dier en huisstof. 

Lore Duvivier

Lore Duvivier (zij/haar) studeert Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Gent en focust op dieren en hybride wezens op het podium. Haar liefde voor theater uit zich in de improvisatie op de stoep, een gesprek met de lokale kikker en de dans op het podium. Steeds vaker durft ze te veranderen in een andere entiteit en binnenkort stort ze zich volledig in toneelopleidingen, met steeds een teen in het lange gras.

Performance
The Ant-i Death Spiral
Nikkel & Tin

zo 16 okt

14.00 u - 15.00 u

Theaterzaal (Het Bos, Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen)

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp